tiistai 25. lokakuuta 2011

Klosterschule

Mietin kuinka erilaisia ihmisiä minä ja veljeni lopulta olemme. Hänen lapsuutensa oli täynnä aktiviteetteja ja läsnäoloa, minun laiskuutta ja haaveilua. Tulokset ovat hulvattomat. Hän elää velvoitteiden maailmassa ja on silminnähden rauhallinen, minun maailmassani mitään ei tarvitse tehdä, selviän kaikesta pelkillä vasemman käden huitaisuilla kuin koira veräjästä ja olen silminnähden tuhoon tuomittu. Sillä vaikka olen masentunut, ajatukseni kiihtyvät kuin sentrifugi ja katkovat siteeni konkreettiseen maailmaan. Tämä on mahdollista, sillä olosuhteet olivat siihen otolliset.
Ainakin meitä yhdistää se, että suurimman osan aktiivisista elämistämme elämme päämme sisällä.

Mietin kuinka harvoin yllätyn. En ole erityisen älykäs lapsi, mutta tunnun arvaavan kaiken ennalta. Ehkä ne miljoonat tarinat, jotka sisäistin lapsena, sisältivät joka ikisen mahdollisen muuttujan tämän maailman suhteissa ja suhteettomuuksissa. Totuus ei ole tarua ihmeellisempää.

Mietin kuinka harvoin elän autenttisesti. On helpompaa rakentaa elämästään laskelmoituia fiktiota kuin elää sitä. Kuten lapsi.

Mietin kuinka saan nautintoa kielistä mutta en kykene systemaattiseen harjoitteluun.

Mietin kuinka kaksoset voi synkronoida ilman sairaslomaa.

Mietin kuinka helppoa on huijata itseään muutoksilla.

Mietin kuinka nauttia elämästä joka jää elämättä.

Mietin kahvia ja juustoa.

Mietin myöhäisiä heräämisiä.

Äärettömyyksistä kiteytyy materiaksi digitaalinen merkkijono: δύναμη. (virta)

2 kommenttia:

  1. Luin Alvaro de Camposia ja mietin kuinka outoa on tuntea sukulaisuutta johonkuhun, jota ei ole olemassa, joka on vain (?) Fernando Pessoan kuvitelma. Mutta lopulta siinä ei ole mitään outoa. Henkilöllisyystodistus ei ole tae mistään ja sukulaisuuskin useimmiten itsessään kuviteltua.

    Mietin kuinka helpottavaa on, kun tuntematon mies pysähtyy kadulla ja tulee sanomaan minulle: Näytät aivan kalalta tai sammakolta, jotain vieroksuttavaa sinussa on.

    VastaaPoista
  2. Taidamme molemmat olla sukua Pessoan pseudonyymeille. Tekstiähän me olemme kaikki, omia tai toisten. Kun räplään finniä, pitää tarkistaa eitteikö se olekin vain piste iin päällä.
    Ps. Minusta näytät munkkikokelaalta tai vähintään suurelta kameralta.

    VastaaPoista